Ford E-Transit, uskoro novo doba automobila

Ford uvodi jedan od svojih klasika u novo doba s mogućnošću da sada naručite E-Transit, potpuno električnu verziju poznate obitelji kombija. E-Transit je dostupan u Basic i Trend varijanti opreme. Kada bude lansiran u svibnju, E-Transit će biti dostupan kao kombi, kamion s dvostrukom kabinom ili s jednom kabinom. Cijene u Njemačkoj, primjerice, se kreću od 67.000 eura.

Novi E-Transit će kupcima ponuditi ne samo bolji odnos prema okolišu, već i ekonomske prednosti. Ford procjenjuje da E-Transit zahtijeva 40 posto manje održavanja i popravka od usporedivih dizelskih modela, dijelom zbog nižih zahtjeva za održavanjem električnih motora. Ova se usporedba temelji na razdoblju od tri godine (180.000 km) i odnosi se na troškove planiranog i neplanskog održavanja kombija na baterije u odnosu na kombi na dizelski pogon. Također postoje značajne uštede u troškovima energije.

Srce E-Transita, koje ne ispušta štetne emisije tijekom vožnje, je baterija bruto kapaciteta 77 kWh, što dovodi do korisnog kapaciteta od 68 kWh. Tako električna verzija dostiže kilometražu od 317 kilometara u testnom ciklusu vožnje WLTP.

Električni motor, u kombinaciji s kontinuirano promjenjivim automatskim mjenjačem, dostupan je u razinama snage od 135 kW / 184 KS, dizajniran prvenstveno za sve standardne primjene, i 198 kW / 269 KS, kao alternativa, posebno za teška opterećenja. i veću nosivost razreda.

Objavljeno dana