Nissan Townstar električni od ljeta

Potpuno električni Nissan Townstar bit će lansiran sredinom godine. S Townstarom Nissan želi ući na konkurentno tržište lakih gospodarskih vozila. Prema proizvođaču, auto nudi najbolje mjesto za noge, ramena i laktove. Vozačeva i suvozačeva vrata mogu se otvoriti do gotovo 90 stupnjeva, praktična klizna vrata omogućuju lak pristup stražnjim sjedalima.

Zapremina prtljažnika može se povećati sa 775 litara na 3500 litara. Tu su i mali pretinci za prtljagu ukupne zapremine 49,5 litara na prednjim i stražnjim sjedalima. Deblja stakla i poboljšana izolacija učinkovito potiskuju buku u vožnji, a automatski klimatizacijski sustav osigurava ugodne temperature.

„Novi Townstar naglašava našu predanost poslovnim i privatnim kupcima pomažući im da se učinkovito suoče s izazovima svakodnevnog poslovnog i osobnog života“, rekao je Emanuel Serazin, direktor LCV-a i korporativne prodaje, „Sretni smo što možemo ponuditi naše kupcima širok raspon proizvoda s novim Townstarom.”

U potpuno električnoj izvedbi, elektromotor daje 90 kW (122 KS), razvija od nula 245 Nm okretnog momenta i s baterijom od 45 kWh nudi kilometražu do 300 kilometara (prema WLTP). S potpuno električnim Townstarom, Nissan po prvi put uvodi CCS tehnologiju punjenja, koja omogućuje punjenje automobila kapacitetom punjenja do 80 kW na brzim DC punionicama. Townstar ima ugrađeni punjač od 11 ili 22 kW za punjenje izmjeničnom strujom.

Objavljeno dana