Recept za vaš život

Sve što vas okružuje u vremenu i prostoru iz nekog je razloga potrebno. Trebam te.

Sastoji se od 70% čiste vode, 18% ugljika, 4% dušika, 2% kalcija, 2% fosfora, 1% kalija, 0,5% sumpora, 0,5% natrija, 0,4% klora. Štoviše, dobra jušna žlica raznih elemenata u tragovima: magnezij, cink, mangan, bakar, jod, nikal, brom, fluor, silicij. I prstohvat kobalta, aluminija, molibdena, vanadija, olova, kositra, titana, bora. Evo recepta za vaš život.

Sve te tvari nastale su kao rezultat izgaranja zvijezda i ne postoje samo u vašem tijelu. Voda u vašem tijelu je poput najobičnije oceanske vode. Fosfor vas povezuje sa šibicama. Klor je isto kao što se dezinficiraju bazeni. Ali niste samo to.

Vi ste katedrala kemije, nevjerojatna konstrukcija, u kojoj se promatraju doze, ravnoteže, mehanizmi interakcije gotovo nezamislive složenosti. Vaše molekule se sastoje od atoma, čestica, kvarkova, praznina, sve je to međusobno povezano elektromagnetskim, gravitacijskim, elektroničkim silama čija vam suptilnost nije dostupna.

Sve što vas okružuje u vremenu i prostoru iz nekog je razloga potrebno . Trebam te. Vaš efemerni život ima smisla . Ona vas vodi u slijepu ulicu. Sve ima smisla. Poduzmite akciju. Učini nešto, učini neku malu stvar u svom životu prije nego umreš. Za nešto si rođen.

Shvatite zašto ste rođeni.

Koja je vaša, iako mala, misija?

Uostalom, niste rođeni slučajno.

Objavljeno dana