Preživjeti maglu

U životu svakoga od nas dogode se trenuci kada ruža iz nekog razloga uvene, a glazba nas više ne uzbuđuje.

U životu svakoga od nas dogode se trenuci kada iz nekog razloga ruža uvene, a glazba nas više ne uzbuđuje ili dobra, nježna duša osobe koja živi rame uz rame s nama više ne može omekšati naše srce.

Promjene raspoloženja prirodne su poput prijelaza iz svjetla u sjenu kada oblaci nalete na sunce i zatim se raziđu.

No, to postaje oblik mučenja kada vjerujemo da nam je ruža prestala ugoditi svojim bojama, glazba više ne može uzbuđivati ​​ili, što je najgore, kada zaključimo da osoba s kojom smo bliski nije duža nam se čini ili ljubaznom ili nježnom.

Istina, gora od toga da uopće ništa ne vidimo može biti samo situacija u kojoj nismo dotaknuti onim što vidimo. Naravno, stvari i ljudi se mijenjaju, ali ipak, nikada nećemo moći prepoznati stvarnost promjene ili gubitka ako ne prepoznamo i prihvatimo svoju nesposobnost da osjetimo ono što vidimo s vremena na vrijeme.

Često, emocionalne tragedije života počinju onog trenutka kada promijenimo svoje živote — promijenimo partnera, promijenimo religiju, promijenimo posao, kako bismo povratili osjećaj unutarnjeg smisla koji leži u nama uspavan.

Sjećam se čovjeka koji je sagradio kuću na hridi uz more da ga ponekad zavije magla, ali magla je stajala cijeli mjesec. Čovjek je prokleo mjesto i preselio se, ali tjedan dana nakon što je otišao, magla se digla.

Zbog naše ljudske prirode, magla se ponekad skupi oko srca svakoga od nas, a često i sam život ovisi o tihoj hrabrosti da dočekamo dan kada se magla raziđe.

Objavljeno dana