Kako odabrati najbolju odjeću za bebe?

Bebe su vrlo osjetljive na osjećaj hladnoće stoga je za njihovo zdravlje neophodno pravilno postupati s odgovarajućom odjećom za tijelo. Nažalost, u društvu je uobičajeno mišljenje da nježno dijete prirodno ima ogromnu sposobnost stvaranja topline i odupiranja hladnoći; a iz ove popularne zablude proizlaze užasni rezultati. Ovo je mišljenje uvelike pojačano načinom na koji hladnoća utječe na tijelo, štetni učinci se ne pojavljuju uvijek tijekom ili neposredno nakon izlaganja hladnoći.

Sposobnost stvaranja topline kod toplokrvnih životinja minimalna je pri rođenju i dosljedno se povećava u odrasloj dobi; mlade životinje, umjesto da su toplije od odraslih, obično su stupanj ili dva hladnije i lakše se odvajaju od svoje topline; činjenice koje možda nisu previše poznate. One pokazuju koliko apsurdna mora biti glupost koji potiče roditelje da u svako godišnje doba uranjaju nježno i krhko dijete u hladnu kupku i slobodno ga izlažu hladnim  strujama vjetra u najlakšoj odjeći.

U nastavku pročitajte koja su to načela koja bi roditelj trebao slijediti prilikom odijevanja

Materijal i količina odjeće moraju biti takvi da zadrže dovoljan udio tjelesne topline, pa ih treba regulirati godišnjim dobom i snagom djetetove tjelesne građe. Međutim, roditelj se mora čuvati previše uobičajene prakse zamotavanja djeteta u bezbroj tople odjeće i držanja u vrlo vrućim i skučenim prostorijama cijelo vrijeme. Nemojte ići u suprotnu krajnost jer ništa ne slabi organizam na ovaj način, ne uzrokuje bolesti i ne čini kožu vrlo osjetljivom na učinke hladnoće i tako uzrokuje same bolesti od kojih je glavna namjera zaštititi se.

Po svom dizajnu, odjeća bi trebala biti postavljena tako da ne ograničava slobodno kretanje svih dijelova djetetovog tijela i tako slobodno i lagano dopušta neprimjetnom znoju da slobodno izlazi, umjesto da ga odjeća ograničava, apsorbira i drži u kontaktu s kožom dok ne izazove iritaciju.

Po svojoj kvaliteti odjevni predmeti trebali bi biti takvi da ne iritiraju osjetljivu kožu djeteta. Stoga je u dojenačkoj dobi važno koristiti nježne materijale koji djeluju na kožu i održavaju zdravlje.

Haljinica za bebe bi trebala biti tako jednostavna da se brzo može odjenuti, jer odijevanje iritira dojenče, tjera ga da plače i izaziva onoliko mentalne iritacije koliko je sposobno osjetiti. Igle treba u potpunosti napustiti jer je njihova upotreba opasna, pa čak i zbog uobičajenih pokreta same bebe.

Odjeća za bebe se mora mijenjati svakodnevno. Ono što najviše doprinosi dobrom zdravlju je da svaki dan treba potpuno promijeniti odjeću. Ako se to ne učini, pranje u velikoj mjeri neće postići svoj cilj, posebno u pružanju slobode od kožnih bolesti.

Dječja odjeća trebala bi imati ista svojstva kao u dojenačkoj dobi. Trebao bi osigurati odgovarajuću toplinu, biti izrađena od materijala koji ne iritiraju kožu i napravljena tako da ne uzrokuje neprirodno stezanje.

Što se tiče odgovarajuće topline, možda će biti korisno ponoviti da premalo odjeće često dovodi do nevjerojatnih napada aktivne bolesti i da su djeca koja su tako izložena tankoj odjeći u promjenjivoj klimi poput naše često izložena opasnimproblemima dišnih putova i pluća. S druge strane, ne treba zaboraviti da je previše topla odjeća izvor bolesti, ponekad čak i iste bolesti koje se javljaju kada su izložene hladnoći i često čine tijelo osjetljivijim na dojmove hladnoće, posebno hladnog zraka koji ulazi u pluća.

Prilagodite odjeću prema sezoni; nosite zimsku odjeću rano; odložite je kasno jer su u proljeće i jesen u našoj klimi najveća zagušenja i upalne bolesti su najčešće.

Birajte opremu za bebe u našoj web trgovini.

Objavljeno dana